De Strelitzia kennen we vooral als Strelitzia, maar wist je dat de Nederlandse naam Paradijsvogelbloem is? Vind je dat niet ook een prachtige naam voor deze bijzondere plant? Wij wel! De Strelitzia komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Het bijzondere aan de Strelitzia zijn de mooie, grotere bladeren. In de natuur kunnen er ook nog mooie bloemen bloeien, maar dat gaat thuis helaas niet lukken.

De Strelitzia water geven

De Strelitzia groeit veel en drinkt daarom ook veel water. In de zomer betekent dit dat je de grond goed vochtig moet houden. Maar zorg er wel voor dat er geen plas water onder in komt te staan. Beter dus een paar keer week een flinke scheut dan in heel veel in 1 keer. In de winter mag je de grond best even laten indrogen en kan je wat minder water geven.

Beste plek voor de Strelitzia

De Strelitzia is gek op licht. De plant wilt dus ook zoveel mogelijk licht vangen, dus een plek bij het raam is ideaal! De volle zon is op zich geen probleem, maar als je de Strelitzia net hebt zal dit wel even wennen zijn. Dan kan je de plant beter rustig richting het raam verplaatsten. De Strelitzia kan niet goed tegen de kou, dus liever niet een plekje op de tocht.

Verpotten

De Strelitzia verpotten is niet per se nodig. Alleen als de plant echt letterlijk uit zijn pot groeit, dan kan je dit doen. Zet de Strelitzia niet in een veel te grote pot, de plant houdt wel van het compacte.

Voeding

Omdat de Strelitzia een snelle groeier is, kan het zeker geen kwaad om in de lente en zomer af en toe wat voeding te geven. Doe dit alleen niet in de herfst of winter, dan heeft de Strelitzia dit liever niet.

Ziektes

De Strelitzia kan soms wat last hebben van schildluis. Gelukkig kan je dit makkelijk van de bladeren afvegen. Als je daarna de bladeren af en toe sproeit, zou dit niet meer terug moeten komen.

Bijzonderheden van de Strelitzia

Leuk weetje: wist je dat de Strelitzia van dezelfde familie is als de Bananenplant (Musa)? Op zich lijken ze ook wel wat op elkaar, ook qua verzorging. Alleen waar de bladeren van de Bananenplant best kwetsbaar zijn, zijn die van de Strelitzia juist heel stevig en hard. De Strelitzia is licht giftig bij inname. Let dus wel op bij jonge kinderen en huisdieren.
Shop de Strelitzia Nicolai!

De waardering van enjoy21green.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 40 reviews.