We LOVE de Schefflera! ? De Schefflera heeft eigenlijk alles wat je zoekt in een kamerplant. Leuke, bijzondere bladeren, een volle bos bladeren, prachtige groene kleuren en is makkelijk te verzorgen. En over dat laatste, de verzorging van de
Schefflera, vertellen we je meer in dit artikel.

De Schefflera (Vingerboom) water geven

Veel water hoef je de Schefflera niet te geven. Dat is hij namelijk ook niet gewend. Af en toe water geven en in de zomer zorgen voor een licht vochtige grond is voldoende. In de winter mag je de grond best even laten indrogen. De Schefflera wil in ieder geval geen natte voeten, dus teveel water liever niet of zorg dat het water goed kan weglopen.

De beste plek voor de Schefflera (Vingerboom)

De beste plek voor een Schefflera is een lichte plek, met een paar uur zonlicht. Denk bijvoorbeeld aan een avondzonnetje of een ochtendzonnetje. Heeft jouw Schefflera bont blad, bijvoorbeeld met lichtgroene plekken? Dan heeft hij meer licht nodig dan zijn donkergroene vrienden.

Verpotten

Wordt de pot te klein voor jouw Schefflera ? Dan kan je hem verpotten. Doe dit bij voorkeur in de lente. In praktijk zal je merken dat dit niet heel vaak nodig is, zo’n eens in de 3 jaar. In de overige jaren kan je de grond voorzien van een verse laag grond. Dat vindt hij fijn!

Voeding

Veel extra voeding heeft de Schefflera niet nodig van jou. Heb je toch het idee dat jouw Schefflera dit extraatje wel kan gebruiken? Geef dan alleen extra voeding in de zomer, in zijn groeiperiode. In de winter is de Schefflera in rust, dus dan kan voeding zelfs schadelijk zijn.

Ziektes

De Schefflera is niet gevoelig voor ziektes. Behalve als hij een plekje heeft op de tocht, dan kan hij wolluis krijgen. Is dit het geval? Probeer dit dan van de plant af te spoelen.

Bijzonderheden

  • De Schefflera komt uit Australië en is daarom veel warmte en droogte wel gewend.
  • Er zijn wel 150 soorten Schefflera’s bekend, wow!
  • In China wordt de Schefflera gebruikt in Feng Shui, een filosofie over je leefomgeving. De bladeren van de
    Schefflera houden positieve energie vast en trekt welvaart naar de huiseigenaren. Plus, de Schefflera zou een beschermend effect hebben.

Onze Schefflera’s ?

De waardering van enjoy21green.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 40 reviews.