Je kent er vast wel één, een Philodendron kamerplant. Denk bijvoorbeeld aan de Xanadu, of aan de Monstera. Allebei zijn ze onderdeel van de Philodendron familie, een hele populaire familie van kamerplanten. De Philodendron komt uit de regenwouden uit Zuid-Amerika. De meestal grote, groene bladeren geven je ook het gevoel dat je daar bent. Maar dan zonder die regen. Hoe je deze mooie kamerplant het beste kan verzorgen? Wij leggen het je uit. Kort samengevat: De Philodendron is een makkelijke, prachtige kamerplant.

De Philodendron water geven

De Philodendron is het meest kieskeurig met water geven. Niet extreem hoor, maar de Philodendron wilt graag kleine beetjes water per keer. De Philodendron heeft niet veel water nodig, dat scheelt. Maar wanneer je dus water geeft, kan je beter kleine scheutjes water geven. Een flinke scheut heeft de Philodendron echt geen behoefte aan. Vraag je je af of je de Philodendron weer water moet geven? Check dan eerst goed of de grond niet nog te vochtig is. Steek hiervoor je vinger in de aarde om dit te controleren. Is het hier ook droog? Dan kan je weer een scheutje water geven.

De beste plek voor de Philodendron

Kijk, dit is het deel waar de Philodendron eigenlijk niet kieskeurig over is. Enige eis: niet in het directe zonlicht. Dit betekent dat de Philodendron, in tegenstelling tot andere planten, prima op een plek in de schaduw kan staan. Daar is de Philodendron ook heel tevreden mee.

Verpotten

Wordt je pot te klein voor je Philodendron? Dan kan je hem verpotten. Sowieso is het geen gek idee om de Philodendron eens in het jaar te verpotten zodat hij weer nieuwe ruimte heeft. En nieuwe voedingsstoffen uit de grond. Geef de Philodendron een ruime pot zodat hij lekker zijn wortels weer kan aarden. Verpot de Philodendron het liefst in de lente, dan heeft hij genoeg tijd om te herstellen. Weet je niet zeker of je Philodendron het verpotten aankan (omdat het al een oudje is bijvoorbeeld)? Dan kan het ook een slim idee zijn om een nieuw laagje potgrond toe te voegen aan zijn huidige plekje.

Voeding

Voeding geven kan natuurlijk helemaal geen kwaad. Houd je wel aan de dosering op de verpakking, beter iets te weinig dan teveel. Geef de Philodendron alleen voeding in de zomer, maar niet meer in de herfst of winter. Dan is de plant in ruststand, dus dan kan voeding schadelijk zijn.

Ziektes

In principe is de Philodendron niet gevoelig voor ziektes. Natuurlijk kan het voorkomen, dus houd hem in de gaten of je gekke dingen ziet zodat je actie kan ondernemen.

Bijzonderheden van de Philodendron

Net zoals elke kamerplant heeft de Philodendron ook zo zijn eigenaardigheden. Bijvoorbeeld, het kan zijn dat je plant gele bladeren krijgt. Dit betekent in de meeste gevallen dat hij teveel water krijgt. Dan is het dus goed om te minderen met water geven en in kleine beetjes water geven. De kamerplant is wel giftig voor huisdieren en/of kleine kinderen die aan de bladeren gaan happen. Vooral katten voelen zich nogal aangetrokken tot de Philodendron en willen er aan knagen. Als ze dit doen, kunnen ze last krijgen. Houdt de Philodendron dus bij ze vandaan of let goed op of ze er niet aan knagen.

Onze Philodendrons ?

Wist je dat de Philodendron een echte klimplant is? Hij houdt in de natuur van tegen bomen aan klimmen!

De waardering van enjoy21green.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 40 reviews.