De Musa kennen we in Nederland als de Bananenplant. Wist je dat wel, dat bananen dus komen van een plant en niet van een boom? Weer wat geleerd! De Musa oftewel de  Bananenplant is een tropische plant en komt dus ook uit de tropen. Oorspronkelijk komen ze uit Zuid-Oost Azië en Australië. Maar, nu ook voor bij jou in huis! Hoe kan je de Bananenplant nou het beste verzorgen zodat hij ook een fijn plekje heeft bij jou thuis in het niet-tropische Nederland? Wij leggen het je graag uit.

De Musa water geven

Zoals gezegd is de Bananenplant een tropische plant. Niet zo gek dus dat de plant houdt van vochtigheid en warmte, dat is hij namelijk gewend! Voor jou komt dat er dus op neer dat je veel moet checken of de grond vochtig is. Vooral in de zomer drinkt de Musa erg veel. In de winter zal je iets minder water moeten geven omdat het dan kouder is. Je kan de grond voelen om te checken of deze nog vochtig genoeg is. Verder wordt de Bananenplant ook heel erg blij van jou als je af en toe met een plantenspuit zijn mooie bladeren sproeit. Heerlijk!

Beste plek voor de Musa

Een tropische plant, dus de beste plek is een warme plek. Dit betekent dus; lekker in het zonnetje met die Bananenplant! Hij is hier helemaal gek op. Let er wel op dat als je de Bananenplant net in huis heeft, hij misschien even aan het zonnetje moet wennen. Verplaats hem langzaam steeds meer naar de zon, zo voorkom je dat de bladeren gaan verbranden.

Verpotten

De Bananenplant groeit snel, dus hem een keer per jaar verpotten is geen slecht idee. Als je hem verpot, kan je dat het beste doen in de lente. Dan groeit de Bananenplant namelijk het snelst en meest, dus als je hem dan verpot herstelt hij snel weer van eventuele schade. Als je wilt dat de Bananenplant lekker doorgroeit, dan kan je het beste een nieuwe pot kiezen die 20% groter is dan de oude pot.

Voeding

Voeding is net zoals verpotten geen slecht idee voor de Bananenplant. In ieder geval, niet als je hem flink wilt laten groeien. Je kan dit 1 keer per maand in de zomer doen. In de winter is voeding echt niet nodig, de Bananenplant is dan namelijk in ruststand.

Ziektes

De Bananenplant is niet per se gevoelig voor ziektes. Houd hem gewoon in de gaten of je gekke dingen ziet.

Bijzonderheden van de Musa

De Bananenplant heeft nog een paar bijzonderheden waar je op zou kunnen letten. De eerste is dat de bladeren best kwetsbaar zijn. Kijk dus uit met het langslopen dat je er niet te vaak tegen aan loopt, of dat de gordijnen niet tegen de plant aan komen.

Bij de Bananenplant gaan de onderste, oudere bladeren vanzelf afsterven. Hier kan je niks aan doen. Je kan de bladeren er op een gegeven moment afhalen, zodat hij weer helemaal groen is.

En, wist je dat het ook mogelijk is om de Bananenplant te stekken? Dan krijg je vanzelf meer Bananenplanten, hoe leuk! Op de blog van Styled by Sabine is een handig stappenplan hoe je een Bananenplant kan stekken.

+
27,95

Shop de bananenplant!

De waardering van enjoy21green.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 40 reviews.