De Kentia water geven

De Kentia Palm heeft niet veel water nodig, maar heeft wel graag dat de grond continu vochtig is. Maar dan geen natte voeten, dat weer niet. Dus, geef regelmatig kleine beetjes water. In de zomer eens per week en in de winter eens per 2 weken, bijvoorbeeld.

De beste plek voor de Kentia

Van oorsprong staat de Kentia Palm vaak beschut, dus hij is zeker niet gewend aan veel direct zonlicht. De ideale plek voor de Kentia Palm is dus halfschaduw. Een lichte plek zonder teveel direct zonlicht.

Verpotten

Als de pot de klein wordt, dan kan je de Kentia Palm verpotten. Doe dit het liefst in de lente, als dat kan. Dan heeft de Kentia Palm voldoende tijd om te herstellen. Het is over het algemeen niet vaak nodig om de Kentia palm te verpotten, omdat deze plant niet veel grote wortels heeft.

Voeding

In de lente en zomer kan je de Kentia Palm een extra boost geven met wat plantenvoeding. Let op dat je niet teveel geeft, want de Kentia Palm heeft niet zoveel nodig. Je kan beter iets minder geven dan veel te veel.

Ziektes

De Kentia Palm is niet per se vatbaar voor ziektes. Houd hem in de gaten, zodat je er snel bij bent mocht het toch voorkomen. Let op de watergifte om hem gezond te houden en zet hem niet op de tocht.

Bijzonderheden van de Kentia Palm

  • De Kentia Palm is een sterk, luchtzuiverende plant en staat daarom ook vaak op kantoren.
  • De Kentia Palm staat symbool voor onsterfelijkheid en eeuwigheid.
  • Het is een langzame groeier.
  • De Kentia Palm komt oorspronkelijk uit Lord Howe-eiland, bij Australië. Echt waar! Vandaar de Latijnse naam Howea.

Onze Kentia Palmen ?

De waardering van enjoy21green.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 40 reviews.