De Dracaena kennen wij in Nederland als de Drakenbloedboom. Jij kent hem waarschijnlijk ook wel, want het is een populaire plant! Dat komt waarschijnlijk omdat de Dracaena een plant is die makkelijk te onderhouden is. Daarnaast is hij heel erg luchtzuiverend en haalt hij schadelijke stoffen uit de lucht, dus dit is ook een fijne bijkomstigheid!

De Dracaena water geven

Heel kort gezegd komt het er op neer dat je beter minder water kan geven dan teveel. Dat is makkelijk, toch? De meeste Dracaena’s slaan namelijk ook water op in hun stam. Laat de grond even een paar dagen indrogen voor je weer opnieuw water geeft. In de winter mag je zelfs nóg minder water geven.

Beste plek voor de Dracaena

Qua plek doe je het ook niet snel fout voor de Dracaena. We zeiden toch dat het een makkelijke kamerplant was? Wel één dingetje, liever niet in het directe zonlicht. En de Dracaena heeft het liever niet koud, dus als je daar ook op let dan komt het helemaal goed!

Verpotten

Merk je dat de pot te klein wordt voor de Dracaena? Goed bezig! Jouw Dracaena is lekker aan het groeien. Natuurlijk kan je de Dracaena in een nieuwe pot plaatsen die wat groter is, dit zal zijn groei ook weer bevorderen. Ook in de nieuwe pot kan gewoon universele potgrond. Ga je verpotten? Doe dit dan het liefst in de lente of in de zomer. Dan herstelt de Dracaena weer het snelst.

Voeding

Eigenlijk heeft de Dracaena geen tot weinig voeding nodig. Wil je toch voeding geven? Doe dit dan alleen in de lente of in de zomer. In de herfst of winter is de Dracaena in rust dus dan heeft hij helemaal geen behoefte aan extra voeding.

Bijzonderheden van de Dracaena

Net zoals elke plant heeft ook de Dracaena, oftewel de Drakenbloedboom zo zijn bijzonderheden. De Dracaena staat bijvoorbeeld op de lijst met meest luchtzuiverende planten, gemaakt door de NASA. Schadelijke stoffen haalt hij uit de lucht voor je, wat een lieverd!

Verder is de Dracaena lichtgiftig als de bladeren worden gegeten. Niet voor jonge kinderen, maar wel voor huisdieren. Niet gevaarlijk, maar toch even goed om bij de dierenarts aan de bel te trekken als je ziet dat is gebeurd.

+

Bekijk alle Dracaena’s

De waardering van enjoy21green.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 40 reviews.