Of je nu in je eigen werkkamer thuis werkt, of op een kantoor met andere collega’s, ga voor planten op je werkplek! Het staat niet alleen super gezellig en sfeervol, het is ook beter voor je productiviteit en je gezondheid. Laten we hier even verder op in gaan.

Planten zuiveren de lucht op je werkplek

Je kent het waarschijnlijk wel, je werkplek of kantoor wordt een beetje een muf hok (sorry dat we het zo zeggen..). En het is ook echt bewezen dat kantoorlucht niet altijd even goed voor je is! Is er één collega ziek, dan is binnen no-time iedereen ziek.

En planten zijn hier een goede oplossing voor. Elke plant is luchtzuiverend, maar je hebt ook planten die bepaalde stoffen uit de lucht zuiveren en zo zorgen voor een schonere lucht. Heerlijk verfrissend! We schreven hier eerder al een blog over, met meer informatie over hoe dit werkt.

Planten hebben een positief effect op je productiviteit

Je kent het vast wel, op de een of andere manier voelt het altijd meer huiselijk als er planten staan. Daarentegen, zonder planten kan een ruimte best kaal en inspiratieloos zijn. Je voelt je dus sneller thuis en op je gemak in een ruimte met planten. Dit is van invloed op je humeur en dus ook op je werk.

Er is veel onderzoek naar gedaan en uit onderzoek blijkt dat je je beter kan concentreren in een ruimte met planten. Bijzonder toch?

Welke planten zijn dan ideaal voor op je werkplek?

Met het uitzoeken van de ideale planten voor op je werkplek hebben we rekening gehouden met twee dingen:

  1. De planten zijn luchtzuiverend voor een schonere lucht.
  2. De planten zijn niet moeilijk te verzorgen, want ja, op je werkplek moet je werken. 😉

Op zoek naar inspiratie? Check ons Pinterest-bord!

De waardering van enjoy21green.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 40 reviews.