Wij snappen het. Je ziet alle mooie plaatjes van interieurs vol planten op Pinterest, Facebook of Instagram en je denkt: ‘dat wil ik ook! Maar groene vingers? Die heb je niet. Maar niet getreurd! Die kan je zeker wel krijgen. Maak eens een begin met deze kamerplanten voor beginners.

Het lezen van dit artikel is op eigen risico! Als je eenmaal de smaak te pakken hebt met kamerplanten, is je huis binnen no-time een Urban Jungle!

Hoe herken je “makkelijke” planten?

Er zijn een paar kenmerken van planten die al aanduiden dat de plant hoogstwaarschijnlijk een makkelijke kamerplant is, ideaal voor jou als beginner dus. Kijk bijvoorbeeld naar de bladeren. Dikkere, stevigere bladeren duiden er namelijk vaak op dat ook jij dit plantje makkelijk kan verzorgen. Dat zijn vaak wat sterkere planten.

Zie je dat de plant een stam heeft? Bijvoorbeeld een Olifantspoot of Dracaena? Dan is dit vaak toch ook wel een teken dat jij als beginner de plant goed kan verzorgen. Want, in de stam wordt water opgeslagen. Dus een keertje water geven vergeten is dan helemaal niet erg.

Dé kamerplanten voor beginners op een rijtje

Oké, jij leest dit artikel natuurlijk gewoon om te weten welke kamerplanten je moet aanschaffen als beginner. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet, hopelijk zit er wat bij voor je!

De Sansevieria (Vrouwentong) is echt een ideale plant om mee te beginnen. Kan heel goed tegen een stootje, heeft liever minder water dan teveel. Kan ook op veel plekken staan (zon of schaduw), dus hier hoef je ook niet teveel over na te denken. Perfect voor jou als beginner!

Ben je eigenlijk ook meer op zoek naar een grote kamerplant? Dan is de Zamioculcas de beste keuze. Je ziet deze plant ook voorbij komen onder de naam ZZ-plant. De Zamioculcas valt ook nog eens lekker op, door zijn bijzondere uiterlijk. Ook bij deze plant geldt weer, beter te weinig water dan teveel. Zorg jij voor een plekje met wat licht, maar geen direct zonlicht? Dan is de Zamioculcas helemaal blij met jou.

  We schreven er net al over, de Olifantspoot oftewel de Beaucarnea. Heeft een grappig uiterlijk en staat graag in jouw beginnende Urban Jungle. Veel water hoef je niet te geven, maar heeft wel behoefte aan een lichte plek.

  Misschien wil je met een wat kleiner plantje beginnen? Dan is de Graslelie perfect. Kan je op een kast zetten of in een hanger, want is een prachtige hangplant. En is heel makkelijk te stekken, dus kan je zelf ook vermeerderen. Moeilijk dood te krijgen, probeer het maar eens 😉 (of niet).

   En nogmaals, beginnen met planten is geheel op eigen risico. Het is namelijk erg verslavend….

   Veel plezier met het beginnen van je eigen Urban Jungle!

   De waardering van enjoy21green.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 40 reviews.