Zo’n eens per maand zetten wij een plant figuurlijk in het zonnetje. Gewoon, omdat deze plant dat volgens ons verdient. Deze keer is dat de Strelitzia Nicolai. Waarschijnlijk ken je deze plant wel, want in korte tijd is de Strelitzia een eye-catcher geworden in veel interieurs. En zo gek is dat zeker niet! Als je verder leest, zal je snel begrijpen waarom.

Naam

De Strelitzia kennen we in Nederland beter als de Paradijsvogelbloem. Dat vind je misschien op het eerste gezicht een beetje een gekke naam voor deze plant, begrijpelijk. Maar eigenlijk is de naam heel logisch. De Strelitzia kan namelijk gaan bloeien. En als dit zo is, dan krijgt de plant bloemen die lijken op Paradijsvogels. Nu is de naam ineens heel duidelijk, toch? Het is overigens wel zo dat het jaren kan duren voordat de Strelitzia gaat bloeien, maar het is zeker mogelijk!

Wat maakt de Strelitzia zo bijzonder?

Natuurlijk maken de bloemen de Strelitzia erg bijzonder. Maar daarnaast maken de grote bladeren ook wel echt indruk. Het doet ook een beetje denken aan een Bananenplant, vind je niet? De Bananenplant en de Strelitzia zijn ook familie! Maar de bladeren van de Strelitzia zijn veel steviger en gaan daardoor ook minder snel kapot.

Verzorging van de Strelitzia

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het verzorgen van de Streltizia. En wie weet, misschien heb jij wel over een aantal jaar prachtige bloemen in deze plant. Het eerste waar je op moet letten is de standplaats. Zet de Strelitzia op de meest zonnige plek in huis. Het is namelijk een tropische plant, een echte zon-aanbidder. Veel licht doet deze plant erg goed.

De Strelitzia lust ook wel aardig wat water. Geef in ieder geval elke week een flinke scheut water. Je kan de grond even laten indrogen voordat je weer water geeft, maar je zal merken dat deze na een week wel weer droog is. In de zomer zal de Strelitzia wel wat meer water nodig hebben, houdt dit goed in de gaten.

Zie je bruine plekken op de bladeren (dus niet aan de randen), dan is dit vaak een teken van te veel water. Probeer dit iets te minderen en kijk hoe gelukkig je Strelitzia hier van wordt.

Wat je nog meer wilt weten over de Strelitiza

  • De Strelitzia Nicolai is niet giftig voor huisdieren. Goed om te weten, maar knagen aan de bladeren vindt de Strelitzia natuurlijk alsnog niet leuk!
  • De Strelitzia staat symbool voor vrijheid en onsterfelijkheid. Maakt de plant nog mooier, toch?
  • Sproeien is niet nodig, maar helpt wel bij het voorkomen van ziektes. Kan zeker geen kwaad dus.

Onze Strelitzia Nicolai’s ?

    De waardering van enjoy21green.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 40 reviews.