Foto: mooiwatplantendoen.nl

Zo af en toe zetten we een plant in the spotlight, vandaag is dat de Beaucarnea (Olifantspoot).

Naam

Wij kennen deze plant het beste als de Olifantspoot. We hoeven denk ik niet uit te leggen hoe deze plant aan deze naam is gekomen. Je hoeft alleen maar te kijken naar deze plant en het is al duidelijk. Ook wel een grappig feitje, in het buitenland kent men deze plant beter als de ‘Pony Tail’. Ook niet vergezocht toch?

Wat maakt de Beaucarnea (Olifantspoot) zo bijzonder?

Wat het meest opvalt aan de Beaucarnea (Olifantspoot) is de stam. Hier kan je eigenlijk ook niet omheen. De stam is geeft niet alleen het bijzondere uiterlijk aan de Olifantspoot, maar heeft ook een functie.

De Olifantspoot kan namelijk water opslaan in zijn stam. Het is dus helemaal niet erg als je een keertje water geven overslaat. De Olifantspoot heeft dan vast nog wel wat reserves.

Verzorging van de Beaucarnea (Olifantspoot)

Omdat de Olifantspoot dus water kan opslaan, hoef je niet heel vaak water te geven. Dit hoeft pas als de grond echt weer droog aanvoelt. In de winter kan je nóg minder water geven en dan is het echt niet erg om de Olifantspoot even droog te laten staan.

De Olifantspoot houdt wel van wat zonlicht, dus zet hem wel op een plek waar voldoende licht komt. Zonder licht zullen de bladeren niet verder groeien. Overigens gaat de stam sowieso niet groeien, je Olifantspoot groeit alleen door meer bladeren aan te maken. Goed om te weten toch?

Wat je nog meer wilt weten over de Beaucarnea (Olifantspoot)

  • De Olifantspoot is niet giftig voor huisdieren. Dus als je katten aan de bladeren knagen, is dit in ieder geval niet schadelijk voor hun. De Olifantspoot vind het natuurlijk wat minder fijn!
  • De plant staat symbool voor kracht en onverstoorbaarheid.
  • De Beaucarnea kán heel oud worden, in Mexico staan bomen die al meer dan 350 jaar oud zijn.
  • Zet de Beaucarnea niet naast je gordijn, bij veel contact met de bladeren zullen de bladeren bruin worden.

De waardering van enjoy21green.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 40 reviews.